Ma én főztem az ebédet és gondoltam megosztom veletek Nagyon szeretem a borzas csirkemellet, de még sosem készítettem csak ettem étteremben. Nagyon egyszerű étel és nagyon laktató is. A receptet a mindmegette.hu-ról vettem és egy nagyon picit módosítottam rajta.
Forrás |
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
50 dkg trappista sajt reszelve
1 nagy doboz tejföl
6 darab tojás
3 gerezd fokhagyma
só
liszt
A melleket szeletekre vágom és besózom. A besózott csirkemellet lisztbe forgatom majd sajtos tojásba (amit előzőleg picit felvertem), ismét lisztbe, majd megint a tojásba. Forró olajba kisütöm, majd lecsepegtetem picit. A tejfölt összekeverem 3 gerezd összenyomott fokhagymával és a hűtőbe rakom tálalásig. Tálaláskor megkenem a csirkemell tetejét evvel a tejföllel, majd reszelt sajtot szórok rá. Köretként rizibizit ajánlok.
Ez a mennyiség nem két emberes adag, mert nálunk az egész család evett. Igény szerint változtathatóak az arányok.
Egy kicsit más téma:
Valamelyik nap már lesz rendes bejegyzés is, csak munkát keresek nagy erőkkel és mehetek is állásinterjúra. Gondoljatok rám hétfőn reggel. :)
imádom én is, de én nem teljesen így szoktam. felvert tojást szoktam összekeverni liszttel és tojással, amíg ilyen sűrű masszát nem kapok. Így megspórolom a panírozás legmacerásabb részét, amikor ide oda kell pakolgatni a húst. a fokhagymás tejfölért meg egyenesen bolondulok :)
VálaszTörlésKöszi az ötletet :) Nem is tudom miért nem gondoltam erre, és így tényleg egyszerűbb lesz. A fokhagymás tejföl nálam is nagy kedvenc. :)
VálaszTörlésjaj de jól néz ki,biztos finom volt :)
VálaszTörlésnyamiiiii , imádom:$ nagyon guszta :)
VálaszTörlés