Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg cukor (én porcukrot javasolok)
- Egy evőkanál citromlé (lehetőleg rendes citromból)
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni és közben hozzáadjuk a porcukrot. Ezt addig verjük tovább amíg jó kemény habot nem kapunk amiben látszanak már a csíkok ha húzunk bele és nem folyik el. Ha színezni szeretnénk a színezőanyagot keverjük el benne jó alaposan.
Habzsákba töltjük és egy sütőpapírral (esetemben vajas/lisztes tepsi) kibélelt tepsibe nyomjuk a habot, ha valami formát szeretnénk a habzsákkal könnyen megtehetjük. Ízlés szerint megszórhatjuk kókusszal, cukordarával stb.
Előmelegített sütőben alacsony hőfokon sütjük míg ki nem szárad, ha kész akkor simán elválik a papírtól/ tepsitől.
Én picit túlsütöttem és ezért megrepedt ami a képen is látszik, de az íze sokkal jobb mint a boltban vásárolnak. Egy részét piros ételfestékkel rózsaszínre színeztem. Az egész műveletben a habbá verés a legidőigényesebb igazából, mert sok idő mire megkeménykedik a hab.
Tervben van még, hogy valamikor csinálok mézeskalácsot, de ehhez mézet kell szereznem amit háznál szeretnék megvenni nem valami szupermarketben. :)
Ti milyen sütivel készültök a karácsonyra?
én régebben tök sokszor próbálkoztam, vagy szétfolyt xD vagy gumis lett a belseje :D egyszer sikerült csak finire :)
VálaszTörlésKöszi Zsu!
VálaszTörlésNekem még soha nem sikerült normális habcsókot készítenem. Szegény nagymamám míg élt annyira finomat szokott csinálni, de sajna nem tudta megtanítani nekem :(
De ezt a receptet mindenképp ki fogom próbálni! :)